CURSUSSEN/WORKSHOPS

 

CURSUS CHAKRA'S EN STEM

Op 6 zaterdagmiddagen verkennen we 6 chakra's (wortelchakra, hara, zonnevlecht, hart, keelchakra en voorhoofdchakra).

We gebruiken onze stem als middel om de chakra's en onszelf te openen.

Elke middag komt er 1 chakra aan bod. We mediteren, bewegen, zingen vrije klanken en delen ervaringen met elkaar.

Omdat de energie zich langzaam opbouwt, van het wortel- naar het voorhoofdchakra, is het van belang om zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

Bij deze reis, waarin je jezelf op een diep niveau ontmoet, werkt de groepsenergie vaak prettig en ondersteunend.

Deze cursus wordt weer geven in het Najaar van 2020. De onderste drie chakra's in het najaar (2020) en de bovenste drie chakra's in het voorjaar (2021)in De Poort in Groningen.

Eén van de  deelnemers van de vorige cursus : "Ik heb een ontdekkingstocht gemaakt naar mijn chakra's en ervaren welke chakra's meer aandacht verdienen. Ik vind het zeer bijzonder dat iedereen voor zichzelf naar deze cursus komt en met zichzelf bezig is, maar dat je ook een sterke verbinding voelt met elkaar. Fijne sfeer, waaraan Lies en iedereen een positieve bijdrage heeft geleverd."

Reactie van Anja: "... Het is nu een week na de afloop van de cursus, waar ik heel blij op terugkijk. Ik wil je even schrijven dat de 'reis' me goed gedaan heeft. Ik heb veel geleerd en vooral ook mogen voelen wat mijn lichaam me vertelde en hoe mijn stem daarop golfde...."

STEM- EN STENENDAG

Op deze Verwendag versterken we de verbinding met onszelf. We zingen met begeleiding of helemaal vrij, doen licht lichaamswerk en kiezen zelf de stenen uit waarmee we mediteren. Stenen dragen een oude wijsheid in zich en vertellen je hoe het echt met je gaat en wat belangrijk is. In de lunchpauze is er soep 'á la Lies' en voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd. 

Datum: Uitgesteld ivm de Coronamaatregelen. Hopelijk in de nazomer van 2020.

Plaats: De Poort, Moesstraat 20, 9717 JW Groningen.

Kosten: €60,- (incl. koffie/thee, lekkers en soep).

Zangworkshop voor ouderen

Deze workshop van 1,5 tot 2 uur wordt op aanvraag gegeven aan Ouderen in Verpleeg- of Verzorgingshuizen. Lekker zingen en plezier maken zijn de belangrijkste ingrediënten van de workshop. Tussen de liedjes door geef ik speelse zangoefeningen, zoals blazen door een rietje (goed voor het middenrif) en kauw/ neurie oefeningen (voor een open resonans). Veel van de liedjes komen uit de jaren zeventig, zoals ‘Let it be' (Beatles) en ‘Morning has broken‘ (Cat Stevens), maar ook een eenvoudige mantra of een moderner lied als ‘Mag ik dan bij jou‘ kan worden meegezongen.

Let op: hiervoor zijn een piano en microfoon gewenst.

Reactie van Wilma (Activiteitenbegeleidster van Het Zonnehuis in Zuidhorn)
“Een prachtige middag!“

Eén van de bewoners
“Ik hoop dat dit niet de laatste keer is dat u hier komt…“

Kosten per uur: 100,- euro (incl. btw). Bel voor meer informatie: 0592 40 57 75.

Vraag hier uw les aan
Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Keuze lesOpmerking/vraag: